Основним напрямком роботи Spotify продовжує залишатися зростання кількості користувачів / Ілюстрація REUTERS

Стрімінговий сервіс Spotify планує підвищення цін на підписку для збільшення загальної виручки.

Про це заявив співзасновник і гендиректор Spotify Даніель Ек, повідомляє TechCrunch.

Читайте такожSpotify може стати доступним в Україні вже завтра-ЗМІ

Відео дня

Падіння прибутку

Відзначається, що в третьому кварталі 2020 року компанія отримала 6 млн передплатників (а загальна кількість передплатників досягає 144 мільйонів), проте це не виправдало плани керівництва компанії з прибутку.

"Підвищуючи ціни на свої послуги, Spotify може отримати великі доходи на ринках, де компанія вважає, що користувачі та надалі будуть бачити цінність в платі за підписку", - йдеться в повідомленні.

Компанія не деталізувала свої плани щодо підвищення цін.

За словами Ека, хоча основним напрямком роботи Spotify продовжує залишатися зростання кількості користувачів, є ринки, де послуга є більш зрілою і збільшила цінність, яку вона надає передплатникам, в тому числі завдяки своєму "розширеному змісту", - пише видання.

Що зміниться

Під "розширеним змістом" він має на увазі, зокрема, бібліотеку подкастів, яка на сьогодні налічує 1,9 млн подкастів.

"Первинні результати вказують на те, що на ринках, де ми перевірили підвищення цін, наші користувачі вважають, що Spotify залишається винятковою цінністю, і вони готові платити більше за наші послуги", - додав гендиректор компанії.

При цьому, Spotify вже протестував зростання цін на декількох ринках, включаючи деякі європейські ринки.

Зокрема, Spotify збільшила вартість свого сімейного плану в Австралії з 17,99 Австралійських доларів до 18,99 австралійських доларів, або приблизно 13,69 доларів США.

Найближчим часом також підніметься ціна на сімейний план в десятці інших країн, зокрема, для Бельгії, Швейцарії, Болівії, Перу, Еквадору і Колумбії.

Що таке Spotify

Spotify - один з найпопулярніших у світі музичних стрімінгових сервісів, який використовують майже 300 мільйонів користувачів по всьому і який у своїй базі має понад 50 мільйонів музичних треків. Сервіс доступний в 92 країнах світу. Spotify заснований у 2008 році.

Spotify в Україні

15 липня 2020 року Spotify був запущений в Україні. Крім України, Spotify в цей же день став доступний в ще 12 країнах світу включаючи Молдову, Казахстан, Білорусь, Росію, Албанію, Боснію і Герцеговину, Хорватію, Косово, Чорногорію, Сербію, Словенію і Північну Македонію.