Поліція вже перевірила майже 6,9 тис. культових споруд / mvs.gov.ua

За порядком в Україні у великодню ніч стежитимуть 21,6 тис. правоохоронців.

Про це повідомила прес-служба МВС з посиланням на інформацію заступника міністра Сергія Ярового. Очікується, що у святкових заходах візьмуть участь майже 9 млн українців.

"У святкову ніч до охорони публічного порядку і безпеки громадян будуть залучені 21,6 тисячі правоохоронців. Серед них - тисяча військовослужбовці Національної гвардії», - повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Відео дня

Працівники поліції здійснили обстеження майже 6,9 тисяч культових споруд.

«У святкових заходах візьмуть участь майже 9 млн. громадян. Найчисельніші заходи очікуються на Львівщині, Дніпропетровщині, Харківщині та Одещині», - сказав Сергій Яровий.

Читайте такожПогода на великодні вихідні: в Україні буде тепло і без опадів (карта)

Крім того, у період з 7 по 9 квітня для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації залучатиметься близько 7 тисяч особового складу ДСНС та 2 тисяч одиниць спецтехніки. А у разі надзвичайної ситуації включно з резервами - близько 14 тисяч працівників та 3,9 тисяч одиниць спецтехніки.

Правоохоронці вже ведуть підготовку до забезпечення безпеки на поминальні дні, які пройдуть 15-17 квітня. Очікується участь близько 4 мільйонів осіб. До забезпечення безпеки планується залучити більше 14 тисяч поліцейських та одну тисячу гвардійців.

Як відомо, 6 квітня християни східного обряду згадують Велику, або Страсну п'ятницю.