31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк / фото facebook.com/uakateryna

Чоловік, який конфліктував з постраждалою від нападу чиновницею Херсонської міської ради Катериною Гандзюк, в підрозділах Національної поліції в Херсонській області не працює та не працював.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці першого заступника голови Національної поліції України - начальника кримінальної поліції В’ячеслава Аброськіна у Facebook.

"Щодо особи, яка дійсно конфліктувала з потерпілою, то в підрозділах ГУНП в Херсонській області він не працював та не працює. Тому просив би бути більш коректними у висловлюваннях на адресу поліції Херсонської області", - написав Аброськін та додав, що поліцейські працюють ефективно та самовіддано.

Відео дня

"Жоден із задіяних підрозділів поліції не мав конфліктів з потерпілою", - наголосив він.

Читайте такожУ справі Гандзюк говориться, що на неї напали на замовлення представників правоохоронних та держорганів

Зазначимо, справа про замах на Гандзюк перебуває на особистому контролі генерального прокурора Юрія Луценка, який заявив, що прийняв рішення передати провадження до Головного слідчого управління СБУ. Згідно з оприлюдненим на сторінці генпрокурора фото, справа передана "за фактом організації закінченого замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К.В., що вчинено на замовлення працівників правоохоронних та державних органів за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки у південному регіоні держави".

Як повідомляв УНІАН, 31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебуває на лікуванні в Київському міському опіковому центрі.

Поліція кваліфікувала напад на Гандзюк як замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю, і затримала особу, яка підозрюється в скоєнні злочину.

6 серпня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному в замаху на Гандзюк. Поліція встановлює особу другого учасника нападу, вже встановлено місце, де він придбав сірчану кислоту.