Фото УНИАН

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Черкаської міської ради, у листі до голови уряду мер Черкас зазначив, що вбачає виходом із ситуації у запровадженні так званих «віялових» відключень.

Відео дня

Зокрема, міський голова акцентує на тому, що зараз світло містянам вимикають вибірково. Так, одним черкащанам вимикають світло кілька разів на день, тоді як іншим – не вимикають узагалі. У випадку запровадження «віялових» відключень, вони будуть застосовані до всіх споживачів за винятком життєво важливих об’єктів.

Читайте такожУ Сумах введено нові графіки відключень електроенергії

На відміну від нинішньої ситуації про графіки «віялових» відключень можна буде заздалегідь проінформувати промислові та комерційні структури, власників домоволодінь. Це дозволить підприємствам планувати свій робочий цикл, а громадянам – свій побут.

Звертаючись до керівництва уряду, міський голова Черкас наголосив, що суспільство готове витримати негаразди заради майбутнього України, але не готове витримувати щоденні несподівані і непотрібні стреси. «Складається враження, ніби хтось в уряді свідомо дратує людей і провокує соціальний вибух», зазначив у листі Одарич.

Читайте такожУ Черкасах 10-річний хлопчик через чергове вимкнення світла отримав 42% опіків тіла

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Черкасах більше 100 місцевих мешканців пікетували компанію «Черкасиобленерго» з вимогою ввести чіткі графіки відключення світла у місті.