Зараз з імпровізованої трибуни зачитують імена активістів, які прибули на акцію / фото: Олег Богачук

Працівники поліції перекрили вулицю Інститутську з боку Ольгинської з одної сторони та вулицю Банкову з другої.

Як передає кореспондент УНІАН, наразі поліція виставила кордон на вулиці Інститутській біля перехрестя з вулицею Ольгинською та з іншого боку – на перехресті Інститутської і Шовковичної.

Відео дня

Згідно з інформацією, на перехресті Банкової та Інститутської розпочинається акція «Ніч на Банковій».

Людей, які наразі вертаються з офісів і прямують до метро безперешкодно пропускають, однак тих, хто прямує в зворотньому напрямку в оточений поліцейськими квартал просять показати вміст сумок, наплічників.

Наразі на місці проведення акції: на самому початку вулиці Банкової вже встановлено автомобіль з гучномовцями. Безпосередньо на проїжджій частині Інститутської вже стоїть один намет агітаційного типу "Національного корпусу".

Читайте такожСуд заарештував трьох підозрюваних у замаху на одеського активіста Михайлика

Також на місці збираються активісти "Національних дружин", "Національного корпусу".

За кордоном поліції вулиці Банкової стоять поліцейські автомобілі відеоспостереження, за ними декілька мікроавтобусів із гратами на вікнах для захисту від каміння, а також декілька вантажних автомобілів військового типу для перевезення людей.

Наразі з імпровізованої трибуни зачитують імена активістів, які прибули на акцію.

Акція відбувається з метою привернути увагу керівництва держави, зокрема президента, до численних фактів нападу на активістів та тому, що силові структури належним чином не розслідують дані злочини.

Довідка УНІАН. 31 липня у Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя громадської активістки Катерини Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічним опіком більше 30% тіла було госпіталізовано. Зараз Гандзюк знаходиться на лікуванні у Київському міському опіковому центрі. Поліція кваліфікувала напад на Гандзюк як замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. У справі Гандзюк говориться, що на неї напали на замовлення представників правоохоронних та державних органів - відповідний фрагмент документа опублікував у Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За підозрою у скоєнні замаху було затримано п'ять осіб. За даними поліції, керував ними 41-річний житель Херсонської області, колишній учасник АТО, який останнім часом займався громадською діяльністю і є засновником місцевої організації учасників АТО.