Ілюстрація / REUTERS

Російський військовий комісар тимчасово окупованого Криму Олег Єрмілов заявив, що під час осіннього призову до Збройних сил Російської Федерації (РФ) збираються призвати 2,8 тис. кримчан, більшість з них відправлять служити на Крайню Північ.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

За словами Єрмілова, 2,3 тис. осіб направлять служити на територію РФ. За його даними, кримські призовники служать у сухопутних, повітряно-космічних, інженерних військах, а також у військах стратегічного призначення, Росгвардії та інших.

Відео дня

"У цей призов розширюється географія служби. Якщо минулими роками юнаки служили в частинах, що дислокуються на території Південного та Західного військових округів, то цього року направляємо служити хлопців в частині Північного флоту в Сєвєроморськ", - пояснив Єрмілов.

Читайте такожМЗС висловило Росії рішучий протест через призов жителів окупованого Криму в російську армію

Зазначається, що в "уряді" окупованого РФ  Криму закликали "жорстко реагувати" на всі спроби ухилення від призову й негайно інформувати про це російські правоохоронні органи.

Крім того, Міністерство закордонних справ України висловило протест через черговий призов жителів Криму до російської армії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Криму передала до Міжнародного кримінального суду звернення щодо незаконного призову жителів анексованого Криму до служби у збройних силах Російської Федерації. Загалом з весни 2015 року в ході 7 призовних кампаній до російської армії призвали не менше 12 229 українських громадян.