Акція проводиться в підтримку військових моряків / REUTERS

Дніпро приєднується до глобальної акції #saveUkrainianSailors, яка пройде в центрі міста.

Про це повідомляється на офіційній сторінці заходу в Facebook.

Акція проводиться в підтримку військових моряків, Олега Сенцова і всіх українців, незаконно позбавлених свободи в Росії. За словами організаторів, метою акції є донести до лідерів різних країн декілька вимог:

Відео дня

- Ініціювати переговорний процес і виступити посередниками між Росією і Україною про звільнення Олега Сенцова і всіх заручників Кремля, до яких відносяться 70 політв'язнів в Росії і окупованому Криму, більше сотні військовослужбовців і цивільних заручників в підвалах Донбасу і 24 українських моряка у в'язниці Лефортово.

Читайте такожУ Дніпрі організували благодійний розпродаж квітів із Нідерландів (відео)

- Прийняти національні закони для введення персональних санкцій щодо осіб, причетних до грубих порушень прав людини в різних країнах світу, зокрема політичних переслідувань в Росії та окупованих українських територіях.

- Підтримати ініціативу розробки європейського аналога Акту Магнітського на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, яка відбулася 10 грудня 2018 року в Брюсселі.

- Боротися за реальне втілення основоположних принципів Загальної декларації з прав людини для захисту гідності, прав і свобод кожного із заручників Кремля.

У Дніпрі приєднатися до акції можна буде сьогодні, 11 грудня в 19.00 на Площі Героїв Майдану.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення.

Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».