Дмитро Білоцерковець

Правоохоронні органи та чиновники Київської області не повинні допустити «дерибану» та забудови острова Муромець. Про це повідомив народний депутат та радник голови КМДА Дмитро Білоцерковець на сторінці в соціальній мережі Facebook.

«У Києві під час планування екологічної політики та визначення територій для розвитку лісопаркових зон однієї з найперспективніших територій було обрано парк «Муромець» (колишній Дружби народів). Парк «Муромець» розташовано на однойменному острові Муромець, який належить до земель водного фонду. Острів Муромець знаходиться на межі двох адміністративних одиниць – Києва та Київської області. При цьому острови можуть передаватися виключно для сінокосіння і тільки на умовах оренди», – написав парламентар. 

За його словами, протягом президентства Януковича 2010-2014 років північна територія острова Муромець була виділена у приватну власність.

Відео дня

«Спочатку розпорядженнями Броварської РДА Київської області було відведено та передано у власність 117 громадянам понад 200 га в межах Погребської сільської ради Броварського району. Земельні ділянки було передано для ведення особистого селянського господарства з перспективою переведення функціонального призначення під садибну забудову, що фактично призведе до забудови острова. Потім у 2013-2014 роках (під час Революції Гідності) наказами Головного управління Держземагентства у Київській області на острові Муромець було відведено та передано у приватну власність ще масив земельних ділянок громадянам під аналогічне функціональне призначення», – обурився нардеп.

Дмитро Білоцерковець нагадав, що після цього було неодноразово проведено процедуру перереєстрації прав (дарування, продаж).

«За наявною інформацією, всі документи стосовно відведення та передачі у приватну власність земельних ділянок на острові Муромець в місцевих фондах документації землеустрою відсутні або доступ до них штучно обмежено. Щоб не допустити «дерибану» та забудови острова Муромець, необхідно ініціювати розслідування щодо можливих протиправних дій у 2010-2014 році з боку Броварської РДА Київської області та Головного управління Держземагентства у Київській області у відведенні земель частини острова Муромець та ініціювати повернення їх до державної власності», – вважає радник мера Києва.

Також він звернувся до чинного голови Київської ОДА Олександра Терещука стосовно того, що не можна допустити зміни функціонального призначення відведених земельних ділянок, аби не допустити забудови острова. Відповідні звернення підготовлені також до Генеральної та обласної прокуратур.