У Росії відкрили справу проти слідчого СБУ, який оголосив підозру Вишинському / фото УНІАН

Слідчий комітет РФ порушив справу проти слідчого Служби безпеки України, який вручав підозру керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському.

Згідно з повідомленням прес-служби СК РФ, співробітник СБУ Андрій Просняк своїми діями "перешкоджав журналістській діяльності" Вишинського.

Читайте такожРосія не хоче обмінювати керівника "РИА Новости Украина" Вишинського

Відео дня

"На момент прийняття цього рішення українським правоохоронцям було достовірно відомо, що публікації, які, на їхню думку, посягають на інформаційну безпеку України, були розміщені як сторонніми авторами, так і до працевлаштування Вишинського у Міжнародне інформаційне агентство «Росія сьогодні». На думку СК Росії, дані матеріали і не містять яких-небудь ознак, які посягають на безпеку України", - йдеться у повідомленні.

Проти Просняка СК РФ порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 144, ч. 2 ст. 299 КК РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та незаконне притягнення до кримінальної відповідальності).

Читайте такожАдвокат Вишинського заявивши про проведення обшуків у нього вдома і в офісі

Як повідомляв УНІАН, затриманому 15 травня 2018 року в Києві Вишинському інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

17 травня Херсонський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У грудні суд продовжив арешт підозрюваного по 27 січня 2019 року.

10 січня досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Вишинського завершилося.

У прес-службі прокуратури Автономної республіки Крим повідомили, що розглядати по суті справу Вишинського буде один з районних судів Києва.