Відбулося підготовче засідання суду щодо двох неповнолітніх / фото УНІАН

В Одесі суд вирішив розглядати справу стосовно двох неповнолітніх, які жорстоко побили 15-річну школярку влітку 2018 року, в закритому режимі.

Як повідомили УНІАН у Малиновському районному суді Одеси, 24 січня відбулося підготовче засідання щодо двох неповнолітніх.

Вони обвинувачуються в грубому порушенні громадського порядку (ч. 2 ст. 296) і в умисному завдані побоїв (ч. 2 ст. 126) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Під час судового засідання прокурор заявив клопотання про обрання обвинуваченим запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Суд, відмовивши в клопотанні прокурора, відпустив обвинувачених під особисте зобов'язання.

«Також сторона обвинувачення заявила клопотання про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні у зв'язку з тим, що фігурантки є неповнолітніми. Головуючий суддя, вислухавши думку учасників кримінального судочинства, це клопотання задовольнив», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПогрожував відрізати руку: в Києві батько школяра жорстоко побив вчителя фізкультури (відео)

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в липні 2018 року поліція почала розслідування за фактом жорстокого побиття однолітками дівчинки-підлітка. Зокрема, група підлітків накинулася на однолітку і побила її. У жовтні прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо двох підозрюваних 17 і 14 років.

Побиття дівчинки знімали на мобільний телефон. Повідомлялося, що процес «показового знущання і демонстрації своєї переваги», який супроводжувався ненормативною лексикою і криками, відбувався в присутності малолітніх «глядачів». Зокрема, потерпілу тягали за волосся, били руками і ногами по тілу і голові.

Крім того, прокуратура направила до суду клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру щодо ще двох 13-річних учасників знущань, які не досягли віку кримінальної відповідальності. Також зазначалося, що в ході розслідування правоохоронці встановили ще один факт протиправних дій, скоєних зазначеною 17-річною студенткою, а саме побиття іншої дівчинки-школярки.