Андрій Павелко / ФФУ

Про це повідомляє «Наш Київ», зазначаючи: «Кількість справ – 13 – відповідає озвученим ЗМІ кількістю протоколів, направлених до суду НАПК 1 лютого 2019 року – як і дата надходження справ до суду - 4 лютого».

false

Як повідомляв УНІАН, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції передало в суд 13 протоколів, які доводять вчинення главою бюджетного комітету ВР Андрієм Павелком низки корупційних правопорушень.

Повідомлялося, що НАПК встановило 12 випадків вчинення Павелко дій в умовах реального конфлікту інтересів - як глави бюджетного комітету і нардепа при виділення з Держбюджету 640 млн гривень на лобійоване ним на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах 2017/18 рр.

Відео дня

Так, підкреслюючи виразне протиріччя між особистим інтересом Павелко як президента Федерації футболу України і його повноваженнями глави бюджетного комітету ВР і нардепа, НАПК акцентує: це прямо вплинуло на прийняття ним рішення про виділення цих коштів.

Крім того, НАПК звинувачує Павелко також у незаконне входження до складу ради директорів прибуткової компанії UEFA Events SA – в протиріччі з законодавством, суворо забороняє народним депутатам яким-небудь чином керувати бізнесом.