Мемедемінова було затримано 22 березня 2018 року після проведеного російськими силовиками обшуку \ УНІАН

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд анексованого Сімферополя продовжив арешт кримському татарину, громадському активісту Наріману Мемедемінову до 16 березня.

Читайте такожАрештованого в Криму активіста відправили в психіатричну лікарню – адвокат

Як повідомляється на сторінці правозахисної організації «Кримська солідарність» у Facebook, судове засідання проходило у відкритому режимі.

Відео дня

«Суд повернувся з нарадчої кімнати і зачитав рішення: продовжити запобіжний захід до 16 березня», - сказано в повідомленні.

Правозахисники відзначають, що, за словами прокурора, Мемедемінов обвинувачується у тяжкому злочині, висвітлював діяльність організації «Хізб ут-Тахрір» і може втекти до України. Водночас сам Мемедемінов заявляв, що втекти він не зможе, бо обидва його паспорти в відділенні ФСБ.

Відзначається, що Мемедемінов також заявляв про відвід прокурору, однак йому відмовили.

Як повідомляв УНІАН, кримському блогеру Мемедемінову інкримінують ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму) за публікацію відео із символікою партії «Хізб ут-Тахрір», не забороненої в Україні.

Мемедемінова було затримано 22 березня 2018 року після проведеного російськими силовиками обшуку в його будинку. 28 червня Мемедемінова було примусово поміщено до психіатричної лікарні для обстеження, що розцінено стороною захисту як грубе порушення прав підзахисного і тиск на його принципову позицію.

12 грудня 2018 року Київський районний суд Криму продовжив Мемедемінову термін тримання під вартою до 15 лютого 2019 року. 11 та 18 січня 2019 року суд відхилив апеляції на продовження арешту Мемедемінова.