Агітатора затримали на одній із центральних вулиць м. Лебедин під час чергового розповсюдження листівок / apostrophe.com

На Сумщині співробітники Служби безпеки України викрили та затримали громадянина Російської Федерації за розповсюдження антиукраїнських матеріалів на території регіону.

Про це УНІАН повідомила керівник прес-групи управління СБУ в області Олеся Рапута.

Читайте такожНа Сумщині викрили митників, які організували канал контрабанди з Росії (фото)

Відео дня

За її інформацією, оперативники спецслужби встановили, що громадянин Росії, який тимчасово проживав у місті Лебедин Сумської області, був завербований представниками спецслужб країни-агресора.

«На виконання завдань «кураторів» чоловік за гроші виготовляв та розповсюджував у громадських місцях листівки із закликами до порушення територіальної цілісності України. Для поширення антиукраїнських матеріалів зловмисник за неправомірну вигоду, отриману від іноземних спецслужб, залучив місцевих жителів», – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ наприкінці минулого тижня затримали агітатора на одній із центральних вулиць м. Лебедин під час чергового розповсюдження листівок.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та друковану продукцію, що підтверджує протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу України.

У прес-групі додали, що наразі триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших причетних до незаконної діяльності осіб.

Зловмиснику загрожує обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.