У церковному відомстві стверджують, що уже видали відповідні укази \ УНІАН

 Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній призначив двох архієпископів на посади заступників голови Управління зовнішніх церковних зв’язків.

Читайте такожЕпіфаній затвердив склад Синоду ПЦУ

Як повідомляє прес-служба Київської митрополії ПЦУ, про це йдеться у відповідних указах. На посади заступників призначено архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія.

Відео дня

У церковному відомстві стверджують, що уже видали відповідні укази.

Також нагадується, що, враховуючи особливу важливість напрямку розвитку зовнішніх церковних зв'язків, священний синод своїм рішенням від 5 лютого 2019 року залишив керівництво Управлінням зовнішніх церковних зв'язків за предстоятелем.

Як повідомляв УНИАН, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять у ПЦУ.

5 січня 2019 року у Стамбулі підписали томос про автокефалію української церкви – і 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.