16 суддів є фігурантами так званого списку «31 недоброчесний» / фото УНИАН

Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила фінальний рейтинг претендентів на 78 вакантних посад у касаційних судах у складі Верховного. У переліку переможців конкурсу опинились 16 «недоброчесних» суддів за версією Громадської ради доброчесності (ГРД).

Як повідомили в ГРД, ці 16 суддів є фігурантами так званого списку «31 недоброчесний».

Так, до Касаційного суду в складі Верховного проходять 7 фігурантів списку: Наталя Волковицька, Ольга Кролевець, Тетяна Малашенкова, Ігор Бенедисюк, Валерій Картере, Надія Губенко, а також Сергій Могил, який є племінником екс-депутата, голови ЦВК під час президентських виборів 2004 року Сергія Ківалова.

Відео дня

Ще п’ять «недоброчесних» суддів перемогли в конкурсі до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного: Олена Губська, Сергій Уханенко; Семена Стеценко, Ігор Дашутін і Лариса Тацій.

Читайте такожЗ 27 кандидатів до Вищого антикорупційного суду майже половина не є професійними суддями

Ще двоє суддів із негативним висновком ГРД проходять до Касаційного кримінального суду у складі Верховного: Сергій Єремейчук і Світлана Вус.

Останні двоє «недоброчесних» суддів потрапляють до Касаційного цивільного суду у складі Верховного: Василь Яремко та Максим Тітов.

«Вирішальне слово щодо визначених ВККС переможців має незабаром сказати Вища рада правосуддя, яка може відмовити у призначенні кандидатів», — заявили в ГРД.