Фото Сергій Делідон/Facebook

У соціальних мережах висміяли заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про те, що журналіст Денис Бігус зламував коди диска з матеріалами справи про розкрадання в оборонній сфері.

Нагадаємо, Луценко заявив, що ГПУ не затягувала розслідування справи, а чекала завершення податкових перевірок підприємств - фігурантів кримінального провадження.

«Чому пан Бігус зволікав з публікацією розслідування з минулого року? Йому треба було зламати коди диска, а нам потрібно було провести податкову перевірку", - зазначив генпрокурор.

Відео дня

Одним з перших на слова Луценка відреагував сам автор розслідування Денис Бігус, нагадавши головний код до однієї з найпопулярніших комп'ютерних ігор 90-х років - DOOM. Якщо в грі ввести код IDKFA, то гравець отримає доступ до всіх видів зброї, патронів, ключів і броні.

У відповідь користувач з ніком "Yehor Malets" написав: "Штірліц все стріляв і стріляв у Бормана. Борман все не падав і не падав. «IDDQD (код, який дає безсмертя в тій самій грі, - ред.)», - подумав Штірліц, «IDKFA», - подумав Борман".

Інші користувачі також висміяли слова Луценка про хакерські здібності Бігуса, поставивши журналіста в один ряд з Нео і Морфеусом з фільму "Матриця".

скріншот із соцмереж

Блогер Антон Ходза у своєму відео продемонстрував, як Денис Бігус працював над зломом кодів диска з матеріалами справи про розкрадання в оборонній сфері.

"Унікальні кадри. Денис Бігус ламає коди дисків. Січень, 2018 року, десь в околицях Ірпеня", - підписав відео блогер.

Також користувачі почали гадати, який пароль міг бути на дисках. Серед запропонованих варіантів були: ZHINKA3TISYACHOLITTYA ("Жінка третього тисячоліття - мається на увазі дружина генпрокурора Ірина Луценко, - ред.), VinesiKozlaNafig, qwerty123456 та інші.

"Той випадок, коли ламав коди дисків, а зламав генпрокурора..." - написав користувач Максим Бородін.

Інші користувачі соцмереж не відставали і висміювали слова генпрокурора по-своєму.

фото Майкл Щур/Facebook

Фото: Serhii Delidon/Facebook
фото: Alexei Rzhanov/Facebook