Матеріали "письменник" розповсюджував на російських інтернет-ресурсах / фото: прес-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки України блокували у Черкасах розповсюдження провокативних антиукраїнських матеріалів, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте такожСБУ викрила в Луганську агентурну мережу російської розвідки

Відео дня

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Черкас, уродженець РФ, член Спілки письменників Росії, виготовляв на замовлення російських кураторів матеріали, в яких засуджував і негативно оцінював створення Помісної церкви України та отримання рішення про надання Томосу.

Зазначається, що матеріали він розповсюджував на російських інтернет-ресурсах.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із провокативними матеріалами, флеш-накопичувачі та ноутбук. Вилучені матеріали направлені на експертизу.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину.

Як повідомляв УНІАН, на Сумщині співробітники Служби безпеки України викрили та затримали громадянина Російської Федерації за розповсюдження антиукраїнських матеріалів на території регіону.