false

Виставка з унікальним концептом відкрилася в Харкові. До кінця березня можна буде ознайомитися з фотороботами, на яких зображені видатні жінки міста кінця 19 - початку 20 століття. Ідея проекту виношувалася три роки.

Про це написав у Facebook народний депутат Олександр Грановський, який допомагав в організації заходу. Виставка «Краса, написана світлом...» продовжить працювати до 31 березня включно в Харківській муніципальній галереї.

«Коли вдається хоч якось взяти участь в тих подіях, які для певних людей по-справжньому важливі, це здорово і приємно. І особливо приємно тому, що в деяких людських відносинах немає ніякого бруду (читай - політики), меркантильної користі та штучних лестощів», - зазначає він.

Відео дня

Координатор проекту Володимир Оглобін (на фото нижче) пояснює, що виставка повинна заповнити певний вакуум, що утворився до 1917 року. Йому вдалося об’єднати у колекції близько 3 тисяч робіт дореволюційного Харкова, які він збирав по всьому світу. Частина з них - оригінали, частина - копії.

«Знімки харківських майстрів кінця XIX - початку XX століття мене вразили. Однак з'ясувалося, що існує якийсь вакуум, оскільки було багато невизначеності, був такий період, коли багатьом здавалося, що до 1917 року нічого не було: не знали, як люди жили, як вони виглядали, що з себе представляли. У мене благополучно злилися інтереси і історика, і фотографа, і дослідника», - коментує Оглобін. За його словами, на початку минулого століття в Харкові працювало близько 300 фотографів.

Фейсбук Олександр Грановский

Ідея виставки виношувалася три роки. Депутат Харківської міськради Олени Горошко каже, що проект покликаний об'єднати в собі історію міста і людей, показати його красу та велич. «Дуже приємно, що в історії Харкова завжди було сильне жіноче начало», - розповіла Горошко.

Фейсбук Олександр Грановский

Володимир Оглобін зазначає, що реалізація ідеї стала для нього повною несподіванкою, оскільки знайшлися люди, які захотіли підтримати його як ідейно, так і матеріально. «Я зробив так мало для того, щоб ця виставка все-таки відбулася, а вийшло так багато, в кінцевому підсумку. Я радий. Точно знаю: щоб стати людиною, треба здійснювати людські вчинки без оглядки на вигоди», - говорить Олександр Грановський.