ПЦУ з'явилася за кордоном / фото facebook/UKRinSLO

31 березня в Словенії розпочала своє функціонування Православна церква України. 

Читайте такожКопію томосу відвезуть на полярну станцію «Академік Вернадський»

Про це повідомляє українське посольство в Словенії в соцмережі Twitter. 

Відео дня

"Посол Михайло Бродович з дружиною, співробітники посольства та представники української громади в Словенії відвідали першу Святу літургію св. Василя Великого, яка відслужилася в храмі св. Урха", - йдеться у повідомленні.

В дипредставництві зазначили, що богослужіння очолив протоієрей В.Кучирка у співслужінні зі словенським священником о. Алешом Томашевичем. 

"Висловлюємо щиру вдячність архієпископу Монс. Станіславу Зоре, який маючи повноваження глави Словенської церкви, надав можливість проводити богослужіння в святині св.Урха", - додали в посольстві.

Довідка УНІАН. 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

3 лютого в соборі Святої Софії Київської під час божественної літургії відбулася церемонія інтронізації (входження на престол) предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Єпіфанія.