Перший тур виборів пройшов 31 березня / фото УНІАН

Журналісти дізнались, як букмекери заробили на ставках на кандидатів в президенти.

Про це  розповідається у сюжеті програми "Гроші".

Усі вже бачили результати голосування на виборах президента. І всі знають цифри. А отже, вам буде дуже цікаво подивитися на аферу, яку провернули із голосуванням букмекери.

Коефіцієнти на кандидатів в основному формуються великими конторами із Британії, а потім їх уже підхоплюють менші гравці ринку. На них впливає маса факторів: хто зараз знаходиться при владі та володіє адмінресурсом, кількість реклами кандидатів (зовнішньої, телевізійної та в інтернеті) та гучні заяви політиків.

При цьому ставки на вибори стали однією із політтехнологій на рівні із соцопитуваннями.

Читайте такожПідсумки голосування: журналісти розповіли про махінації на виборах президента України (відео)

В Україні люди ставлять здебільшого невеликі суми - по 300-400 гривень через інтернет або на місцях. Великі ж ставки по кількасот тисяч доларів ставляться по телефону в приватному режимі.

Значно більші суми надходять від гравців із Росії, Білорусі, Ізраїлю та Німеччини.

Букмекери приймали ставки на кандидатів в президенти, як на бігових скакунів. І незважаючи на високі показники Зеленського, до кінця вважали фаворитом Петра Порошенка та давали на нього найнижчий коефіцієнт, на який і "клюнули" більшість азартних бажаючих підзаробити. 

Після першого туру букмекерські котирування значно змінились, і тепер найнижчий коефіцієнт дають вже на Зеленського - в середньому 1.34, а на Порошенка - більше 3.00.

Як повідомляв УНІАН, за результатами опрацювання ЦВК 98,16% протоколів ДВК про результати голосування, на виборах президента у першому турі лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30,24% виборців, за чинного президента Петра Порошенка - 15,93%, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко - 13,39%.