Поліцейському висунули підозру у перевищенні влади або службових повноважень / фото Антон Страшко/ТСН

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо поліцейського, який побив активіста під час сутичок біля Подільського районного відділу в Києві.

Про це повідомила перша заступниця голови відомства Ольга Варченко на сторінці в Facebook.

Читайте такожНе чіпляйся, Бандера, до поліції

Відео дня

"За результатами досудового розслідування встановлено, що 09.02.2019 під час сутичок між правоохоронцями та активістами у приміщенні Подільського райуправління, один з працівників поліції, ображаючи особисту гідність потерпілого, умисно вчинив дії, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень та супроводжувалися насильством", – йдеться в повідомленні.

Поліцейському висунули підозру у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Як повідомляв УНІАН, в суботу, 9 лютого, поліція затримала кількох учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк". Акцію планували провести під час зустрічі Юлії Тимошенко з виборцями на Контрактовій площі в Києві. Затриманих відпустили, проте конфісковані особисті речі їм не повернули.

Активісти почали вимагати від Подільського райвідділку поліції, щоб їм віддали конфісковане. Однак, правоохоронці застосували силу до людей. На розміщеному відео конфлікту чітко видно, як поліцейські б'ють лежачих і чутно, як один з них кричить «лягай, Бандеро!».

Вже ввечері всіх затриманих активістів відпустили. Державне Бюро розслідувань відкрило провадження з приводу перевищення поліцейськими службових повноважень.

фото facebook.com/romabra

Наступного дня, 10 лютого, начальник київської поліції Андрій Крищенко вибачився за слова свого підлеглого.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що особу правоохоронця, як кричав «лягай, Бандеро!», вже встановлено і готуються пред’явити підозру.