Два спецавтомобілі загальною вартістю 6,5 мільйонів гривень отримали підрозділи ГУ ДСНС Вінницької області / фото vn.dsns.gov.ua

Сьогодні, 9 квітня, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій та Вінницький міський голова Сергій Моргунов передали  підрозділам ГУ ДСНС у Вінницькій області дві пожежні машини, придбані за кошти обласного та міського бюджетів.

Спецавтомобіль вартістю 3,7 млн грн отримали  бійці Державної пожежно-рятувальної частини №16 м. Бершадь, а та бійці ДПРЧ-4 м. Вінниці отримали спецтехніку вартістю 2,8 млн грн. Обидва автомобілі  оснащені сучасним обладнанням.

Голова  Вінницької ОДА Валерій Коровій, передаючи автомобіль в користування Бершадським рятувальникам,  повідомив, що у керівництва області попереду є ще багато перспективних планів для покращення матеріально-технічної бази служби надзвичайних ситуацій Вінниччини.  

Відео дня

Читайте такожНа Вінниччині обговорили план розвитку регіону на 2019-2021 роки

Слід зазначити, що автівка для Бершадських рятувальників – це спеціальна аварійно-рятувальна машина швидкого реагування Iveco Daily 3515DH (CAPM-C), яка залучатиметься, зокрема, для допомоги постраждалим під час ДТП, адже в її комплектацію додатково до обов’язкового набору інструментів входить  пристрій для аварійного відкриття (розсуву) дверей. 

Авто PEUGEO BOXER CDC-35+L4H130F (АПД-2), для бійців обласного центру ДСНС передав Сергій Моргунов. Він зауважив, що вінницькі рятувальники мають високі показники ефективності роботи, минулого року ними було здійснено близько тисячі виїздів та  врятовано 15 життів.

У свою чергу, начальник ГУ ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук, зазначив, що Вінницький гарнізон є одним з кращих в Україні та запевнив, що сьогоднішня передача спецавтомобілів є значною подією, яка відбувається не в кожній області. Але поряд з цим, за словами Руслана Шевчука, є ще потреба у придбанні 9 таких автівок  для районів.