Двоє співробітників внутрішніх справ РФ попросили політичного притулку в Україні / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

У пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області до співробітників Державної прикордонної служби звернулись двоє громадян Росії з проханням про політичний притулок в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

У відомстві стверджують, що ці громадяни є діючими співробітниками органів внутрішніх справ РФ, яких переслідують у Росії за принципову позицію щодо протидії злочинності. "Причиною, що спонукала їх просити політичний притулок в Україні, стало переховування від переслідування у зв’язку з їхньою службовою діяльністю", - повідомили у Держприкордонслужбі.

Читайте такожЄвростат: торік у ЄС поменшало прохачів притулку з України

За словами самих росіян, "вони стали "жертвами переслідування впливових осіб через те, що намагались протидіяти розповсюдженню наркотичних речовин у аптеках на ділянці своєї відповідальності". Росіяни пояснюють, що особи, які потрапили в поле їхнього зору як співробітників поліції, є стійким злочинним угрупованням, що займається розповсюдженням наркотичних речовин, з чіткою та розгалуженою системою зв’язків серед високопосадовців різного рівня у владних структурах РФ.

У Держприкордонслужбі додали, що стосовно них внутрішньою безпекою МВС Росії сфабрикована та розслідується Слідчим комітетом замовна кримінальна справа.

"Не сподіваючись на справедливе розслідування у зв’язку із замовленням "зверху", вони прийняли рішення втекти з РФ в Україну. Росіяни також зазначили: друзі повідомили їх, що існує реальна загроза їхній свободі, здоров’ю та навіть життю", - повідомляють прикордонники.

Проводяться відповідні перевірочні заходи щодо об’єктивності наданої інформації.