На даний момент проводиться перевірка інформації про причетність жінки до торгівлі людьми / УНІАН

У Грузії українку з 10 дітьми затримали за підозрою в торгівлі людьми.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, 19 квітня з території Росії транзитом через Грузію до окупованої Абхазії мала намір виїхати 37-річня громадянка України разом з 10 дітьми 2008, 2014, 2017, 2018 років народження. Правоохоронцям вона пояснила, що четверо дітей її рідні, а решта - народжені в Україні за допомогою репродуктивної медицини.

Відео дня

Читайте такожОрганізували сім місць розпусти: у Дніпрі затримали двох сутенерів-співмешканців

Аброськін зазначив, що українку затримали за підозрою в торгівлі людьми.

«Вже нами встановлено, що територію нашої країни ця жіночка покинула при наявності всіх необхідних документів в квітні 2018 року з 7 дітьми, потім вивезла ще трьох. Але ми звернулись до Грузії з проханням встановити місцезнаходження хлопчика Сави, 2017 р.н. , який на час затримання її в Грузії, був відсутній. Остання повідомила, що хлопчик втопився у ванній під час купання, з її слів, це сталося у Росії в 2018 році. Будь-яких документів, підтверджуючих цей факт, надати не змогла», - написав він.

За словами Аброськіна, українські правоохоронці спільно з грузинськими колегами проводять перевірку інформації про причетність громадянки України до торгівлі людьми, а також перевіряють дані щодо отримання нею батьківських прав на дітей, народжених за допомогою репродуктивної медицини.