В Україні День матері припадає в 2019 році на 12 травня / фото pixabay.com

День матері відзначається щороку у другу неділю травня в десятках країнах світу, серед яких й Україна. У 2019 році це свято припадає на 12 травня.

Читайте такожявились в місті у Вихідні: скільки будемо відпочивати (календар)

День матері в Україні та світі: коли відзначається

День матері в Україні відзначають у другу неділю травня, в 2019 році це – 12 травня. Водночас, низка країн відзначають це свято в день весняного рівнодення – 21 березня. А ось у Росії День матері припадає на останню неділю листопада, цьогоріч це – 24 число.

Відео дня

Зазначимо, що в Україні святкування Дня матері встановлено указом президента від 10 травня 1999 року.

Традиції святкування Дня матері

У цей день заведено вітати матерів й дарувати їм символічні подарунки. Також багато родин у це свято збираються, щоб подякувати своїй найріднішій людині за все. Ті, у кого мама померла, в цей день поминають її.

Читайте такожПривітання з Днем матері: найкращі вірші, побажання, смс, листівки

У США та Австралії, наприклад, існує традиція носити в цей день на одязі квітку гвоздики. Причому колір має значення: так, кольорова гвоздика свідчить про те, що мати у цієї людини жива, а білі квіти приколюють до одягу в пам'ять про померлих матерів.

Зазначимо, що привітання з Днем матері схожі на привітання з 8 Березня - з тією лише різницею, що вони адресовані не всім жінкам, а тим, хто пізнав щастя материнства або скоро стане мамою.

День матері – це особливе свято, коли можна ще раз нагадати найдорожчій людині, як ви її цінуєте та любите. Діти в цей день дарують своїм матерям квіти, листівки, присвячують їм вірші та пісні.

Пам'ятайте, що головне в це свято – ваша увага!