Отримання паспорта РФ не гарантує отримання російської пенсії / фото УНІАН

Згідно з роз'ясненням Пенсійного фонду Російської Федерації, страхову пенсію за віком зможуть отримати тільки ті громадяни РФ, які зареєстровані або прописані на території Росії. Тому люди, які отримають паспорти в ОРДЛО, не отримуватимуть російські пенсії, доки не переїдуть та не зареєструються на території РФ.

Читайте такожThe Atlantic: Росія перетворила свої паспорти на зброю проти України

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак, передає «Прямий».

Відео дня

"Наше відомство не контролює людей, це не входить в наші функції. Але я думаю, що реакція буде. І буде реакція скоріш за все Верховної Ради. Наскільки мені відомо, зараз вже готують законопроект про, умовно кажучи, реакцію держави на прийняття окремими громадянами громадянства країни-агресора", - сказав Гримчак.

Що стосується тих, хто збирається, отримавши російський паспорт, отримувати російські пенсії, Гримчак зазначив, що є роз’яснення Пенсійного фонду РФ. Згідно з цим, страхову пенсію за віком зможуть отримати тільки ті громадяни РФ, які зареєстровані або прописані на території Росії.

"Тому всі люди, які будуть їздити і отримувати паспорти, отримувати пенсії не будуть до того моменту, поки вони не переїдуть і не зареєструються на території РФ", - додав Гримчак.