Пробне ЗНО 2019 - де подивитися приклади тестів / фото УНІАН

16 і 23 березня відбулися сесії пробного ЗНО з усіх 11 предметів, запропонованих до тестування у 2019 році.

Пробне ЗНО 2019, яке можна було пройти в березні – це своєрідна репетиція перед основним іспитом. Але виконання пробних завдань дозволяє не тільки виявити реальний рівень знань напередодні здачі зовнішнього незалежного оцінювання, а й психологічно підготуватися. Процедура проходження пробного ЗНО нічим не відрізняється від справжнього іспиту, а тести відповідають актуальним навчальним програмам.

Читайте такожЗНО в Україні: графік проведення - дати та інфографіка

Так що можна порадити всім школярам і студентам, які мають здавати ЗНО, пройти попереднє тестування. А ті, кому здавати ЗНО потрібно буде в наступному році, можуть ознайомитися з тестами минулого року і спробувати свої сили. Всі тести попередніх років доступні на сайті центру оцінювання якості освіти.

Пробне ЗНО проходить з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця. Пробне тестування є важливою складовою підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

Зразки тестів і правильні відповіді на них з усіх предметів можна подивитися на сайті Центру оцінювання якості освіти.

Пробне ЗНО проходить в спеціальних пунктах. Для проходження пробного тестування потрібно попередньо зареєструватися. На пробний іспит при собі потрібно мати паспорт або свідоцтво про народження і запрошення. Реєстрація на пробне ЗНО 2019 проходила з 8 до 31 січня. А саме тестування складалося з двох етапів, які відбулися 16 і 23 березня.

Участь у пробному ЗНО платне. Проходить процедура так: екзаменовані приходять в пункти в призначений час, проходять тестування, заповнюючи бланки відповідей. Через кілька днів можна буде дізнатися правильні відповіді на питання на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. А отримати свій результат можна на спеціальному сервісі.

В один день можна проходити пробне тестування тільки по одному предмету. 16 березня здавали пробне ЗНО з української мови, а 23 березня можна було виконати пробне завдання по одному з інших предметів.

Пробне ЗНО-2019: математика (відео)

Головна мета пробного ЗНО – психологічно підготувати учня, ознайомити його з процедурою тестування, виявити, як він зможе відповідати на питання в стресовій ситуації іспиту.

Крім того, під час пробного ЗНО 2019 використовувалися тести, що відповідають програмам і сертифікатам цього року.

Пробне ЗНО-2019: українська література (відео)

Пробне ЗНО: тест пробного ЗНО з української можна пройти онлайн

На сайті «ЗНО онлайн» розміщено тест пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року з української мови та літератури.

«Завдяки цьому сервісу всі майбутні учасники зовнішнього незалежного оцінювання можуть безкоштовно пройти тест, що був запропонований для виконання учасникам пробного ЗНО 16 березня 2019 року. Спосіб виконання всіх завдань у запропонованому тесті максимально наближений до реального тесту, а форма відповіді відповідає виду, що пропонується абітурієнтам у бланку відповідей під час проходження реальних тестів ЗНО», – йдеться у повідомленні.

Максимальна кількість тестових балів, що може отримати учасник тесту з української мови та літератури, дорівнює 104 балам.

Окрім тесту пробного ЗНО 2019 року, на сайті також пропонуються всі інші онлайн-тести з української мови та літератури, що були запропоновані для виконання абітурієнтам починаючи з 2009 року.

Пробне ЗНО-2019: українська мова (відео)

Нагадаємо, раніше стали відомі дати проведення ЗНО-2019.