Після урочистої частини Випускного в школі дівчинку попросили піти / pixabay.com

У Кам'янському Дніпропетровської області розгорівся скандал через ученицю четвертого класу, яку не пустили на солодкий стіл, тому що її мама не здала гроші.

Про обурливу ситуацію написала в Facebook Батьки SOS Катерина Панасенко.

«Так готувалася, одягла гарну сукню, в притулку їй накрутили волосся і вона, красива, прийшла на свято. Після урочистої частини, її так само «урочисто» попросили піти, тому що мама не здала гроші, і солодкого столу для неї не буде... Так, там така мама... Але в дитини є бабуся, і вона могла б здати необхідну суму, але ніхто не попередив - ні бабусю, ні притулок, яка сума потрібна», - написала Панасенко.

Відео дня

Читайте такожПсихолог дала пораду, як вирішити питання здачі грошей у школі та уникнути цькування дітей

Вона розповіла, що дівчинка свого часу представляла школу на конкурсі краси і талантів «Міс Аліса» і стала однією з переможниць.

«Ця дівчинка менше всіх за зростом і вагою в класі, вона їсть як мишка. Вона не з'їла б ваш торт, їй досить було б кілька цукерок і склянки лимонаду... Вона просто хотіла бути з однокласниками в цей день... Люди, ви люди? Я не кажу вже про педагога, яка була присутня при цьому...» - зазначила Панасенко.

Також вона повідомила, що учениця 4-Б класу вже рік знаходиться в Центрі реабілітації в очікуванні своєї подальшої долі – зараз суд розглядає справу про те, щоб відібрати її з братом від матері.

«Дівчинка сильна, вона звикла до труднощів і страждань в її маленькому житті – вона не плакала, вона просто мовчки пішла. По дорозі з нею працював психолог притулку» - написала Панасенко.

Дівчинка свого часу представляла школу на конкурсі краси і талантів / фото: Катерина Панасенко/Facebook

Як повідомляв УНІАН, минулого року в харківській школі №151 розгорівся скандал. За ініціативою представниці батьківського комітету Наталії Толяренко шестикласники солодким столом відзначали закінчення навчального семестру. Учениці Діані торт не дістався, дівчинка розплакалася і поскаржилася мамі. Жінка аргументувала свій вчинок тим, що батьки дівчинки не здають гроші на солодкий стіл, а за рахунок інших пригощати дитини вона не має права.