В окупованому Донецьку посилилась соціальна криза / фото "Оборона Маріуполя", Facebook

В тимчасово окупованому Російською Федерацією місті Донецьк значно посилилась соціальна криза, внаслідок низької платіжної спроможності громадян України, змушених жити в окупації.

Читайте такожВсе йде "через пень-колоду": в ІС розповіли про "паспортизацію" ОРДЛО і показали майбутніх громадян РФ (фото)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє громадська організація «Оборона Маріуполя».

Відео дня

Зазначається, що через зубожіння населення значно зменшилася кількість товарів, які надходять в окуповане місто, внаслідок чого закриваються великі торговельні центри.

«Як стало відомо, до 31 травня планується закриття «Центру Оптово-роздрібної Торгівлі «МОСТ» (до окупації називався ТЦ «Метро) і мережі торгової марки «Лучіано». Працівників зазначених закладів вже звільняють. Станом на кінець травня, в торгових центрах мережі «Амстор сity» практично відсутній вибір товарів і вже закрилася низка магазинів по Донецьку (в районі залізничного вокзалу, біля цирку, на бульварі Шевченка, в Петровському районі міста)», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що наразі вже закрилися всі магазини мережі супермаркетів «Обжора».

В магазинах мережі «Перший республіканський супермаркет» і «Супермаркет «Народний» (до окупації належали українській компанії «АТБ-Маркет») фіксується обмежений асортимент товарів, велика частина торгової площі порожніє.

«При цьому, у мирного населення практично немає коштів для купівлі товарів першої необхідності...», – наголошується в повідомленні.