Усі п’ятеро обвинувачених на запитання судді відповіли, що визнають свою провину \ УНІАН

Усі п’ятеро обвинувачених у вчиненні замаху на громадську активістку з Херсона Катерину Гандзюк визнали свою провину і пішли на угоду про визнання винуватості з прокурором.

Читайте такожНа Дніпропетровщині почався суд над п'ятьма обвинуваченими у вбивстві Гандзюк

Про це було заявлено на засіданні в Покровському райсуді Дніпропетровської області, де 3 червня розглядали справу, передає радіо Свобода. За даними обвинувачення, підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Сергій Торбін на замовлення осіб, імена яких не називалися, схилив інших обвинувачених – Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова – до участі в замаху.

Відео дня

Усі п’ятеро обвинувачених на запитання судді Олени Чорної відповіли, що визнають свою провину й підтверджують свою згоду на укладення угоди зі слідством.

Їхні захисники також зазначили, що угоди відповідають чинному законодавству.

Сторона обвинувачення просить засудити обвинувачених до наступних термінів позбавлення волі: Торбіна – до 6 років і 6 місяців, Грабчука – до 6 років, Вишневського та Васяновича – до 4 років, Горбунова – до 3 років.

Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.Наступне засідання заплановане на 6 червня.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року ГПУ направила до суду обвинувальний акт проти п’яти фігурантів справи про вбивство активістки - Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

Також у справі про вбивство активістки фігурує раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Обвинувальний акт щодо п’ятьох фігурантів нападу на Гандзюк направили до Херсонського міського суду. Згодом Верховний суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення про передачу кримінального провадження до Покровського райсуду Дніпропетровської області.