Верховна Рада / REUTERS

У фракціях "Батьківщина" та "Самопоміч" закликають голову Верховної Ради Андрія Парубія викликати до парламенту міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голову Національної поліції Сергія Князєва, генерального прокурора Юрія Луценка і директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу в зв’язку з убивством патрульними дитини в Переяславі-Хмельницькому.

Як передає кореспондент УНІАН, під час виступу в сесійній залі член фракції "Самопоміч" Олена Сотник заявила, що сьогодні по всій Україні пройдуть акції біля відділень поліції.

Читайте такожКнязєв прийняв відставку начальника поліції Київщини через вбивство патрульними дитини

Відео дня

"Якщо ви вважаєте, що відставки очільника (поліції - УНІАН) Київської області достатньо - її не достатньо. Має понести відповідальність прокуратура, тому що вони теж брали участь в цьому всьому, МВС, Національна поліція", - сказала депутат.

"І ми маємо поставити питання політичної відповідальності як міністра, так і голови Національної поліції", - сказала Сотник.

Своєю чергою, заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив: "Наша фракція підтримує пропозицію викликати Князєва, начальника поліції, генерального прокурора, який у нас виступає тільки по політичних замовленнях, а тут мовчить, ніби набрав у рот води, Луценка. І Трубу. Для того, щоб вони прозвітували перед парламентом, якщо вони до цього часу не зробили це в публічному ефірі, як вони це повинні були б зробити".

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Читайте також"Трагедія має стати уроком": Зеленський обіцяє справедливе покарання за смерть дитини через стрілянину п'яних копів

Вони влучили у 5-річного хлопчика, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

1 червня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

2 червня поліцейським пом’якшили підозру: дії поліцейських було перекваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 128 ККУ (необережне тяжке тілесне ушкодження, вчинене за попередньою змовою групою осіб), максимальне покарання за яке - обмеження волі на строк до двох років.

Проте 3 червня патрульним змінили підозру на умисне вбивство та хуліганство - ст. 296 ч. 2 та ч. 4 (хуліганство), а також за ст. 115 п. 2, п. 12 ч. 2 (вбивство малолітньої дитини).

Голосіївський райсуд Києва обирає підозрюваним запобіжні заходи.