Адвокат Приходька заявив, що по дитині стріляла третя особа / Фото УНІАН

Адвокат патрульного Івана Приходька, підозрюваного у вбивстві 5-річного хлопчика, наполягає, що по дитині стріляла третя, невстановлена особа.

Читайте такожПідозрювані в убивстві дитини патрульні не проходили огляд на стан алкогольного сп’яніння – прокурор

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам заявив адвокат Андрій Чичиркін після засідання суду з обрання запобіжних заходів Приходьку та іншому підозрюваному Володимиру Петровцю.

Відео дня

Чичиркін зазначив, що захист категорично не погоджується з кваліфікацією злочину як умисне вбивство.

“З того, що ми почули на судовому засіданні, можна зробити висновок, що жодного умислу на вбивство п’ятирічного хлопчика у жодного з підозрюваних не було. Це просто не вкладається в голові. Приходько також має двох дітей, а Петровець — трьох. Ніхто не хотів убивати того хлопчика”, - сказав Чичиркін.

Також він додав, що, крім двох підозрюваних, на місці злочину перебували «інші невстановлені розслідуванням особи, але ми не можемо знати їх кількість».

«Я припускаю, що це стріляли не підозрювані», - сказав адвокат.

Чичиркін додав, що проситиме апеляційний суд змінити запобіжний захід своєму клієнту з тримання під вартою на домашній арешт.

Адвокат зауважив, що під час проведення розслідування намагатиметься з’ясувати, внаслідок чийого саме пострілу загинув хлопчик, оскільки впевнений у невинуватості свого підзахисного Приходька.

Крім того, Чичиркін додав, що тип зброї, з якої було вбито дитину, наразі не встановлений.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу).

Сьогодні, 4 червня, суд обрав запобіжні заходи обом підозрюваним у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застав.