У день скоєння злочину чоловік був одягнений у чорні куртку і штани / Нацполіція

Правоохоронці оприлюднили фоторобот ймовірного нападника на черкаського журналіста Вадима Комарова, який помер сьогодні вночі, не виходячи з коми, після побиття 4 травня.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Читайте такожЗагибель черкаського журналіста Комарова розслідують як умисне вбивство

Відео дня

За інформацію голови Національної поліції України Сергія Князєва, з дозволу слідчих прийнято рішення оприлюднити фоторобот ймовірного нападника на Комарова.

«Це чоловік високого зросту (близько 190 см), має худорляву статуру, сутулиться. Голова чоловіка голена або повністю лиса», - зазначив Князєв.

Очільник Нацполіції додав, що у день скоєння злочину чоловік був одягнений у чорні куртку і штани. На голові – бейсболка чорного кольору з емблемою. Взуття – черевики типу «берці» радянського зразка. При ходьбі чоловік робить досить широкий крок.

Фото: Нацполіція

«Звертаємося до громадськості та всіх представників засобів масової інформації по допомогу в ідентифікації ймовірного нападника. Будь-яка ваша інформація щодо підозрюваного може бути корисною для слідства», – наголосив Князєв.

Фото: Нацполіція

Як повідомляв УНІАН, 4 травня у центрі Черкас невідомий посеред вулиці раптово напав на Комарова та завдав йому тілесних ушкоджень, після чого зник з місця події.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, але згодом перекваліфікувала на «замах на умисне вбивство».

Комаров перебував у лікарні у стані медичної коми, у нього була глибока мозкова травма. Журналісту зробили дві операції.

За інформацією депутата Черкаської міськради Олександра Радуцького, Комаров у своїх публікаціях неодноразово порушував дуже гострі теми. Одна з найгучніших публікацій за останній час – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії № 62. Серед інших тем публікацій журналіста – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді. У 2016 році журналіста намагалися застрелити.

Сьогодні, 20 червня, після 46 днів перебування у комі, Комаров помер.

Після смерті журналіста справа про його побиття розслідується як умисне вбивство.