Сьогодні, 4 липня,  з 17.30 до 20.30, кінець робочого дня співробітників 1+1 media доповнила розважальна програма  «мітингувальників», які є прихильниками Анатолія Шарія, блогера-українофоба, що відомий своїми антиукраїнськими пропагандистськими матеріалами, розповсюдженням антиукраїнських фейків, просуванням проросійської ідеології, підтримкою кремлівського режиму та проросійських терористів. Зокрема, з 17.30 послідовувачі Анатолія Шарія із завчасно придбаними червоними повітряними кульками та намальованими плакатами організовано прийшли до головного офісу медіахолдингу. Як і належить виставам, хід мітингу було організовано за участі різних ролей. За їх попередньо спланованим сюжетом, дійових осіб розподілили на сторони: групу 1 ‒ мітингувальники-прибічники Анатолія Шарія, та групу 2 ‒ псевдо проплачені ними ж «тітушки», які нібито на замовлення нашої медіагрупи були залучені для розправи з групою 1. Останні своїх дій так і не проявили.

Ми переконані, що люди у здоровому глузді зрозуміють, що ми не маємо будь-якого відношення до жодних з двох груп вище цього «театру абсурду».

Саме планування акції, що сьогодні проходила під офісом групи, у тому числі й пошук «тітушок», розпочалося напередодні у telegram-каналі «Киев #ЯШАРЮ». Зокрема, 3 липня у публікації автором якої є «Шарий Админ», читачів закликали купувати червоні повітряні кульки і організувати будь-який плакат. У тексті повідомлення звучало: «Большая просьба: закупиться красными шариками. Можно на палочке шарик купить. Он дешевле. Кто хочет, может организовать какой-нибудь плакат». У день проведення мітингу учасники активно обговорювали хід підготовки та кожен власний крок у telegram-чаті «Киев #ЯШАРЮ (чат)».

Відео дня

Як українському медіахолдингу, що керується принципами відкритості, поваги, прозорості та здорового глузду, ми розуміємо, що той невисокий рівень поваги та підтримки українського громадянина до пана Шарія разом з його поплічниками, є результатом виключно ряду його дій та висловлювань. А також специфічної репутації, яка сформувалась після того, як Анатолій публічно критикував небажання України зближуватись з Росією. Ми впевнені, що акція носить політичний характер та спрямована на дискредитацію каналу в передвиборчій період.