УНІАН

Трудовий колектив ПАТ “Українська інноваційна компанія” від імені Голови правління Ільюченко Алли Миколаївни висловив вдячність Генеральному прокурору України Юрію Луценку за те, що він взяв під свій особистий контроль резонансну справу на 202,5 мільйонів гривень, до якої причетний нардеп Серій Скуратовський.

Про це йдеться у зверненні колективу ПАТ "Укр/Ін/Ком" (колишня назва  ПАТ "УкрІнБанк"). 

У зверненні нагадали, що ПАТ "Укр/Ін/Ком" зазнав збитків у розмірі 202,5 мільйонів гривень. Сталося це через ймовірні фінансові махінації навколо ТОВ "Укрполіскорм", власником якої є дружина нардепа Сергія Скуратовського Людмила. ТОВ "Укрполіскорм" отримала іпотечний кредит від ПАТ "УкрІнБанк" у розмірі 159 500 000 гривень, а поручителем виступив особисто Сергій Скуратовський.

Відео дня

ТОВ "Укрполіскорм" є забудовником ЖК "Софія Київська". У той же час генеральним підрядником даного будівництва виступила компанія "Вектор XXI", єдиним учасником якої довгий час був сам Сергій Скуратовський.

У червні 2017 року, суд визнав ТОВ "Укрполіскорм" банкрутом. Справа про банкрутство тривала менше місяця. В результаті, ймовірно “фіктивного” банкрутства ТОВ "Укрполіскорм", ПАТ "УкрІнБанк" не зміг повернути виданий раніше кредит. З урахуванням фактору вартості грошей в часі та штрафних санкцій, фактична сума заборгованості по двум кредитам становить, на сьогодні, близько 0,5 мільярда гривень

Як пояснюється у зверненні трудового колективу, у жовтні 2018 року на підставі звернення ПАТ "Укр/Ін/Ком"  слідче управління СБУ розпочало досудове розслідування щодо посадових осіб ТОВ "Укрполіскорм", які шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном у особливо крупному розмірі. Але майже одразу після цього, за ініціативи заступника діючого на той час Генпрокурора слідчі, замість розслідування справи щодо "Укрполіскорм" розпочали розслідування проти ПАТ "Укр/Ін/Ком" .

«Відповідні упередженні дії слідчих у досудовому розслідуванні та необгрунтовані дії заступника Генпрокурора, призвели до того, що активи ТОВ "Укрполіскорм" вартістю 500 млн. гривень були передані в управління АРМА та реалізовані лише за 16,5 млн. гривень ТОВ "ФК ГОРИЗОНТ", відносно якого прокуратура міста Києва здійснює досудове розслідування за фактом нанесення матеріальної шкоди інтересам державі у розмірі майже 146 млн. гривень», - нагадується у зверненні.

В ПАТ "Укр/Ін/Ком"  (колишня назва  ПАТ "УкрІнБанк") сподіваються, що тепер, після того, як справу взяв під особистий контроль генпрокурор Юрій Луценко, за умови повного та неупередженого розслідування буде ухвалене об'єктивне процесуальне рішення.