За даними журналістів, розтрати могли бути з боку працівників «Інженерного центру» / фото Інформатор

Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження щодо можливих порушень і зловживань під час будівництва так званого «скляного» пішохідного мосту, який відкрили до Дня Києва.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит Bihus.Info.

Провадження відкрито «за фактом передбачуваного вчинення службовими особами КП «Інженерний центр» виконавчого органу Київської міської ради розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України».

Відео дня

За даними журналістів, розтрати могли бути з боку працівників «Інженерного центру», які не провели архітектурний конкурс, попри вимоги законодавства.

Читайте такожУ Києві на "скляному" горе-мосту з'єднання явилася нова тріщина і ослабли троси (фото, відео)

Також журналісти стверджують, що Державна архітектурна інспекція надала дозвіл на будівництво попри те, що замовник не надав усіх документів, а після отримання дозволу проект змінювався і кошторис зріс на 100 мільйонів гривень.

Як повідомляв УНІАН, пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує два туристичних маршрути – парк «Володимирська гірка» і парк «Хрещатий», було відкрито цьогоріч 25 травня у рамках святкування Дня Києва. Міст побудований із бетону та скла, його довжина становить майже 212 метрів. Вартість будівництва мосту - 275 млн грн.

Наступного дня після відкриття мосту з'явилися тріщини на захисному шарі склоплівки на деяких фрагментах скляної підлоги, основне гартоване скло не постраждало. Головна версія цього – акт вандалізму, пошкоджені елементи швидко замінили.

За фактом псування скла на пішохідному мості поліція Києва розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

У переданому УНІАН листі процесуального керівника у провадженні, прокурора відділу прокуратури міста Ірини Ігнатюк до Київської міської ради зазначено, що на момент відкриття пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз не був прийнятий в експлуатацію.