Ілюстрація УНІАН

Держбюро розслідувань завершило досудове розслідування у справі сумського прокурора, який вимагав та отримав хабар від обвинуваченого, справа якого за апеляцією прокуратури була відправлена до суду вже втретє.

Про це у своєму пості в Facebook повідомила Ольга Варченко, перший заступник директора ДБР.

"Гроші прокурор отримав за укладення угоди про визнання винуватості, згідно з якою обвинувачений отримає покарання, не пов'язане з позбавленням волі. Мова йде про 3500 доларів хабара (тобто приблизно 95 тисяч гривень)", - пише Варченко в пості.

Відео дня

Вона також зазначила, що в ході досудового розслідування, що проводиться слідчими Центрального апарату ДБР, з'ясували, що прокурор брав хабар через адвоката обвинуваченого, якому винен був грошей. Таким чином він мав намір не тільки заробити, але і вирішити питання з боргом.

Тепер прокурору Сумської місцевої прокуратури самому знадобляться послуги адвоката. Йому інкримінують ч. 3 статті 368 КК України, санкції якої передбачають позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна. Зараз обвинувачений вивчає матеріали справи, які ДБР передало йому для ознайомлення.