Основна їх вимога - відставка Кличко-за "тотальної незаконної забудови міста" / фото УНІАН

Під будівлею Кабінету міністрів України активісти вимагають звільнення Віталія Кличка з посади очільника Київської міської державної адміністрації та міського голови.

Як передає кореспондент УНІАН, на акцію прийшло близько двох десятків людей.

Читайте такожМісце реєстрації КМДА раптово перенесли з центра Києва на вулицю Дегтярівську

Відео дня

Основна їхня вимога - відставка Кличка через "тотальну незаконну забудову міста" та, як наслідок, знищення культурної спадщини та історичного природного середовища й зелених зон. Зокрема, учасники акції обурені забудовою історичної частини Києва, а також Пущі-Водиці, Биківнянського лісу та інших заповідних зон.

Активісти тримають у руках плакати з написами: "Ні - тотальній забудові Києва", "Звільни Київ від Кличка", "Зупинимо злобудовний терор", "Хижацького злобудовника Кличка - геть" та інші. Час від часу учасники акції скандували відповідні гасла.

Крім того, активісти нарікають на ряд проблем в інфраструктурі міста, які, на їхню думку, очільник КМДА за час своєї каденції не вирішив.

Вони також намагалися пройти під саму будівлю Кабміну, яка обнесена парканом, але охорона їх не пропустила.

Через півгодини акції до протестувальників вийшов представник уряду, якому вони вручили заяву з проханням звільнити Кличка та люструвати Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. У тексті заяви активісти вказали 30 незаконних, на їхню думку, забудов у Києві.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін відмовився розглядати звільнення Кличка з посади голови КМДА.