Ілюстрація REUTERS

В Одесі 18 серпня оголошено днем жалоби у зв'язку із загибеллю людей у готелі «Токіо Стар».

Як повідомили УНІАН у прес-службі мерії, розпорядженням Одеського міського голови Геннадія Труханова 18 серпня в місті оголошено днем жалоби.

Читайте такожПожежа в Одесі: власник готелю готовий понести повну відповідальність, Зеленський пообіцяв цьому посприяти

Відео дня

Як зазначається, на будівлях виконавчих органів і комунальних підприємств Одеської міської ради, установ і організацій міста буде приспущено Державний прапор України і прапор Одеси. На приспущених прапорах жалобні стрічки.

Підприємствам, установам, організаціям міста незалежно від форми власності рекомендовано обмежити використання музики і проведення розважальних заходів.

Як повідомляв УНІАН, у ніч з 16 на 17 серпня в Одесі в готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. В результаті пожежі загинули дев‘ять осіб, постраждали - 10, врятовано - сімох, евакуйовано - 136. За даними ДСНС, орієнтовно в готелі перебували 200 осіб.

За фактом пожежі в готелі «Токіо Стар» розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив негайно почати перевірки готелів і санаторіїв через пожежу в Одесі.

Держбюро розслідувань почало розслідування за фактом недбалості працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка спричинила пожежу в готелі.

У ДСНС заявили, що планували в липні перевірити «Токіо Стар», але представника Служби не було допущено до перевірки через зміну власником права власності готелю.