З Миколаївського СІЗО випустили росіянина Євгена Мефьодова і одесита Сергія Долженкова / фото УНІАН

З Миколаївського слідчого ізолятора після сплати грошової застави вийшли двоє учасників масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі - росіянин Євген Мефьодов і одесит Сергій Долженков (прізвисько Капітан Какао).

Як передає кореспондент УНІАН, про це у Facebook повідомив батько адвоката обвинувачених Валентина Рибіна - адвокат Володимир Рибін.

«Євген Мефьодов і Сергій Долженков на свободу. Адвокат Валентин Рибін, який вніс сьогодні необхідну суму застави, зібрану «Опозиційним блоком - За Життя» за безпосередньої й активної участі депутата ВР Миколи Скорика, зумів до 12:00 оформити безліч паперів, папірців і папірчиків і представити їх у Миколаївський СІЗО», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожП'ята річниця заворушень в Одесі: одні не можуть забути, інші – пробачити (рос.)

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня 2017 року Іллічівський міський суд Одеської області визнав невинними 19 обвинувачуваних у справі про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі. Того ж дня в Чорноморську (колишній Іллічівськ) двом виправданим фігурантам - українцю Сергію Долженкову, відомому як Капітан Какао, і росіянину Євгену Мефьодову повідомили про підозру в сепаратизмі, їх затримали.

У січні 2018 року в прокуратурі Одеської області заявили про завершення розслідування щодо цих фігурантів і направлення до Київського районного суду Одеси обвинувального акта. Долженков і Мефьодов продовжували перебувати в Миколаївському СІЗО.

Апеляцію щодо всіх виправданих (19 осіб) розглядає Апеляційний суд Миколаївської області, справу Мефьодова і Долженкова - Центральний райсуд Миколаєва, який минулого тижня пом'якшив їм запобіжний захід, визначивши заставу - по 150 тис. грн кожному.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розміщувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.