Адміністрація СІЗО також не пустила громадських спостерігачів до інших українців / фото facebook.com/denisovaombudsman

Незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова немає в московському СІЗО "Лефортово", його місцезнаходження невідоме.

Про це УНІАН після відвідання слідчого ізолятора повідомив член Громадської спостережної комісії Москви Борис Клін.

Читайте такожНічого додати: у Кремлі не хочуть коментувати переведення Сенцова до Москви

Відео дня

"Сьогодні ми відвідали СІЗО "Лефортово", в який, як повідомляли ЗМІ, було доставлено Олега Сенцова. Представник адміністрації "Лефортово" заявив, що Олега Сенцова до них доставлено не було. Членам ГСК не дали можливості зустрітися з іншими українськими громадянами, які перебувають в ізоляторі з посиланням на їхню заяву, яке вони нібито написали, про небажання зустрічатися з членами комісії", - сказав Клін.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли до Росії. У серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів.

19 липня президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну Сенцова на головного редактора РІА "Новости Україна" Кирила Вишинського, затриманого за підозрою в державній зраді та веденні підривної інформаційної діяльності проти України.

28 серпня Київський апеляційний суд випустив Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання.

За даними інформованого джерела, суд випустив Вишинського через його включення до списку на обмін утримуваними особами.

Сьогодні, 29 серпня, джерело повідомило УНІАН, що Сенцов етапований з колонії в Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) до Москви та перебуває в СІЗО "Лефортово".

У свою чергу, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз підтвердив, що Сенцова етаповано до Москви. "Так, Олег Сенцов у "Лефортово", - сказав він.