У лікарні «Феофанії» розповіли про стан звільнених з російського полону українців.

Як йдеться в сюжеті ТСН, з 11 людей, яких привезли після обміну в суботу, 7 вересня, в медустанові разом зі своїми родичами знаходяться вісім. При цьому Станіслава Клиха майже відразу перевели до військового шпиталю, оскільки йому потрібна спеціалізована допомога. Роман Сущенко буде отримувати медичну допомогти амбулаторно. А Олег Сенцов не перебуває на лікуванні.

Читайте такожДякую, що ти у мене живий: Сенцов нарешті зміг зустрітись з матір'ю та сином (відео)За словами головного лікаря лікарні Ігоря Семенова, всі звільнені бранці пройшли перші обстеження, пацієнтів у важкому стані немає. Також він розповів, що на даний момент ведуться перемовини про початок психологічної реабілітації, яка може бути дуже тривалою.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ до України повернулися 24 українських військовополонених моряків та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Сизонович Олексій, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали у травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. В серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.