Експерти підкреслюють важливість надійного захисту дітей у віртуальному просторі / changeonelife

Словацька IT-компанія – один з провідних розробників антивірусного програмного забезпечення ESET підтримала ініціативу української влади розробити механізми для захисту дітей від загроз у кіберпросторі.

Про це у відповідь на запит УНІАН повідомила прес-служба компанії з посиланням на провідного спеціаліста з кібербезпеки ESET Ондрея Кубовича.

«Зараз ми розглядаємо можливі варіанти співпраці на ринках різних європейських країн для об'єднання зусиль та можливостей для протистояння кібербулінгу (цькування у віртуальному просторі – УНІАН). Так, наприклад, зараз розробляються спеціальні тренінги та інформаційні матеріали для вчителів у великій Британії. Також ми готові надати допомогу Україні у вигляді консультацій наших фахівців, підготовки освітніх матеріалів і, можливо, програмного забезпечення, оскільки ми розуміємо, наскільки важливо впроваджувати сучасні інструменти для захисту дітей в інтернеті від сучасних онлайн-загроз», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У компанії підкреслили, що зараз діти починають користуватися інтернет-технологіями у дуже ранньому віці, коли вони ще не здатні усвідомити всі ризики. Крім завантаження шкідливих програм, юні користувачі можуть стати жертвами онлайн-грумінгу (сексуального насильства в інтернеті), кібербулінгу або інтернет-шахрайства, що може призвести до серйозних психологічних травм у дитини. А тому, як зазначає прес-служба ESET, батькам необхідно забезпечити надійну безпеку своїх дітей у віртуальному просторі.

«Оскільки у нас теж є діти, ми відчуваємо особисту відповідальність перед майбутнім поколінням і хочемо бути впевненими в тому, що юні користувачі надійно захищені від можливих загроз в інтернеті. Саме тому в додаток до програмних рішень, спрямованих на безпечне використання інтернету дітьми, ми створили спеціальний ресурс для інформування батьків і дітей про сучасні загрози та ризики, з якими можуть зіткнутися юні користувачі онлайн - Safer Kids Online. Крім цього, ресурс містить статті з основними рекомендаціями та правилами, які допоможуть захистити дітей від можливих небезпек цифрового світу», - наводить прес-служба слова Кубовича.

За інформацією прес-служби ESET, ресурс Safer KidsOnline створений для того, щоб покращити обізнаність дітей молодшого віку, підлітків та їхніх батьків про онлайн-загрози. На сайті регулярно публікуються тематичні матеріали, розроблені на основі консультацій з дитячим психологом і провідними експертами з кібербезпеки.

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба та представники профільних міністерств домовилися спільно розробити механізми захисту дітей від віртуальних загроз.

За даними українського представництва Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ), 90% українських користувачів всесвітньої мережі у віці від 15 до 24 років стикаються з загрозами онлайн-насилля, булінгу і домагань.