П’ять телерадіоорганізацій хочуть через суд скасувати рішення Нацради / фото: gsp.ro

Регіональні мовники, які ретранслювали телеканал "112 Україна", оскаржують у суді рішення Нацради з телебачення та радіомовлення про відмову у продовженні їм чинності ліцензій на цифрове мовлення.

Як повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва, позивачами у цьому адміністративному позові вказані п’ять телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112 Україна".

Читайте такожНацрада пояснила своє рішення щодо телеканалу "112 Україна"

Відео дня

Позивачі просять суд визнати протиправними та скасувати рішення Нацради від 26 вересня щодо відмови їм у продовженні строків дії ліцензій на мовлення.

"Разом з адміністративним позовом до суду надійшла заява про забезпечення позову, у якій просять суд зупинити дію зазначених рішень Нацради та зобов’язати відповідного провайдера поновити надання позивачам послуг з розповсюдження у цифровому форматі телевізійних програм у повному обсязі та без будь-яких змін аудіо-візуального ряду на каналі мовлення багатоканальної телемережі", - йдеться в повідомленні.

Нині судом вирішується питання про відкриття провадження та наявність правових підстав для вжиття заходів зі забезпечення позову.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня на засіданні Нацради було ухвалено рішення про відмову у продовженні чинності ліцензій на цифрове мовлення п'ятьом регіональним компаніям, які ретранслювали "112 Україна".

У Нацраді пояснили, що ці мовники не мали права транслювати "112 Україна". За словами члена Нацради Олега Черниша, у 2011 році ці компанії отримали ліцензії на місцеве та регіональне мовлення. Пізніше їх придбали особи, які мали стосунок до телеканалу "112 Україна", і, не узгоджуючи свої дії з Нацрадою, компанії запустили в регіонах супутникову версію каналу "112".

Керівництво телеканалу "112 Україна" назвало рішення Нацради незаконним і заявило, що "телеканал "112 Україна", сайти 112.ua і 112.international продовжать свою роботу", канал продовжує мовлення і доступний для своїх глядачів на супутнику, в кабельних мережах та в інтернеті.