Тексту закону на сайті парламенту поки немає / фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів щодо застосування Збройними силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період (№1224).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 307 народних депутатів із 398, зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожПроти амністії бойовиків на Донбасі виступає майже половина українців - опитування

Відео дня

Як зазначила, представляючи законопроект, заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла, документ має врегулювати "право на застосування бойової техніки, зброї особовим складом Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту в особливий період, а також спеціальних засобів - підрозділами охорони Державної спеціальної служби транспорту в мирний час та особливий період, до введення воєнного стану та після його припинення або скасування".

"Цей закон фактично унормовує питання застосування зброї та військової техніки в особливий період. Тобто, в тій ситуації, яка склалася зараз: коли не верифіковано ні мирний час, ні воєнний стан. А відповідно, ми маємо захищати, в тому числі, юридично, тих, хто захищає нас на сході", - пояснила Безугла.

Під час розгляду законопроекту на сайті парламенту не було оприлюднено його тексту до другого читання.

Як повідомляв УНІАН, даний законопроект Верховна Рада ухвалила в першому читанні 20 вересня.

Зокрема, законопроектом передбачено виключити частину 9 статті 5 закону “Про Державну спеціальну службу транспорту” і доповнити статтю 13 цього закону новими частинами щодо застосування спеціальних засобів військовослужбовцями Державної спеціальної служби транспорту працівниками підрозділів воєнізованої охорони Державної спеціальної служби транспорту, а також зброї військовослужбовцями Державної спеціальної служби транспорту.