Роман Труба не затвердив кандидатуру заступника голови ГУ Нацполіції Євгена Шевцова / фото УНІАН

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба не затвердив кандидатуру заступника голови ГУ Нацполіції Євгена Шевцова, котрий переміг у конкурсі на заняття посади у ДБР, через сумніви у його професіоналізмі.

Про це Труба заявив під час сьогоднішнього брифінгу.

«Одна з норм закону «Про державну службу» стосується надання керівнику установи організації чи підприємства права приймати рішення про непризначення переможця-кандидата на посаду. Підставою для непризначення (Шевцова – ред.) були можливі непрофесійні якості, і моє внутрішнє переконання щодо непрофесійності того чи іншого кандидата», - заявив Труба.

Відео дня

Читайте також"Модерувала на його користь": Труба заявив, що ГПУ не розслідувала справу Пашинського

Він також заявив, що з’ясує в інших правоохоронних органах наявність кримінальних проваджень щодо Шевцова та наполягатиме на тому, щоб вони були передані до ДБР.

«Я сьогодні поцікавлюся, в кого таке кримінальне провадження, і буду спілкуватися з прокурором, щоб визначив це провадження за слідчими ДБР», - пообіцяв Роман Труба.

Нагадаємо, влітку минулого року заступник начальник Головного управління Національної поліції Євген Шевцов переміг у конкурсі на посаду керівника управління організації досудових розслідувань ДБР. Як з’ясували журналісти, комісія діяла не самостійно, а деякі кандидатури були заздалегідь узгоджені. Також Шевцов фігурує у скандалах, пов’язаних з незаконним переслідуванням журналістів. Зокрема, він санкціонував обшуки у будинку професора Інституту журналістики Валерія Іванова – через розслідування, які проводив з приводу діяльності Шевцова його син Денис. Також за позовом Євгена Шевцова Печерський суд заблокував 18 Інтернет-сайтів. Суддя Сергій Вовк мотивував рішення тим, що ці сайти фігурують у кримінальному провадженні як «речові докази».