В Одесі в ніч на 17 серпня під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули дев‘ять людей / фото ДСНС

В Одесі ідентифікували дев'яту жертву пожежі, яка сталася в серпні в готелі «Токіо Стар».

Як повідомив УНІАН представник прокуратури Одеської області, дев'ята жертва - чоловік, 1984 року народження.

«Це житель Харкова - останній ідентифікований, не враховуючи дівчинки, щодо якої генетичну експертизу ще не завершено», - повідомив співробітник прокуратури.

Відео дня

Він уточнив, що досі проводиться експертиза останків, за припущенням, 10-річної жительки Сум, яка перебувала в готелі разом з батьками. Мати дитини загинула, а батькові вдалося врятуватись.

Читайте такожВ Одесі повідомлено про підозру ще одній співробітниці готелю «Токіо-Стар», в якому загинули 9 осіб

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч на 17 серпня під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули дев‘ять людей. Зокрема - жителі Одеської області (юнак, 2002 г. р. і дівчина, 2001 р.н.), Двоє киян (чоловік, 1995 р.н. і жінка, 1996 р.н.), також - 58-річний житель Дніпропетровської області і 73-річна громадянка Австралії. Крім того, загинула жителька Сум і, за припущенням, її 10-річна донька. У жовтні Приморський райсуд Одеси зобов'язав правоохоронців розслідувати обставини загибелі цієї дитини. Відповідний позов подав активіст Микола Коваль, який передбачає, що батько дівчинки міг врятувати дружину і доньку, але з незрозумілих причин не зробив цього.

Власника готелю Вадима Чорного і старшого адміністратора Ірину Паровик заарештовано і поміщено в СІЗО. Співвласникові готелю і головному інженеру заочно повідомлено про підозру. Серед підозрюваних також - 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

Усім фігурантам ставлять за провину порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.270 КК України).