Ймовірних підривників залізниці відпустили із СІЗО під домашній арешт / фото УНІАН

В Одесі суд відпустив із СІЗО групу підозрюваних в організації низки  вибухів на залізниці у 2014-2015 роках.

Читайте такожПрокуратура виступила проти поруки для "мінера" столичного мосту Метро

Про це в Facebook повідомив відомий громадський діяч Вадим Лабас.

Відео дня

За його даними, 11 жовтня із СІЗО відпустили під домашній арешт з носінням браслетів групу терористів, які організували кілька десятків вибухів у 2014-2015 роках.

Він зазначає, що ця ж група брала активну участь у спробі захоплення Одеської ОДА 3 березня 2014 року і спробі захоплення Одеси 2 травня 2014 року.

"Заарештували її перед, знову ж, спробою підриву Варварівського мосту в Миколаєві. Хочеться бути оптимістом, і думати, що їх готують на обмін. І якщо вірити в цю версію, то обмін буде масштабним. Всі вони мають громадянство України. Всі вони перебували десь в кінці російського списку на обмін", - написав Лабас.

На його думку, Росію дана група фігурантів не цікавить, "за них клопотали сепаратисти, які встигли виїхати до Росії після Революції гідності".

"А якщо нічого подібного (обміну - УНІАН) не відбудеться впродовж 2-3 тижнів, то Одесі слід готуватися до дуже важкої зими. І, з такими підходами, утримати місто буде практично нереально", - вважає громадський діяч.

Як стало відомо УНІАН, учора Київський райсуд Одеси змінив запобіжний захід шести фігурантам, яким закидають диверсійно-терористичну діяльність в інтересах РФ. Теракти та диверсії відбувалися на території Одеської й Миколаївської областей. Згідно з рішенням суду, обвинувачуваних відпустили із СІЗО під домашні арешти.

Затримані підозрювані були у 2015 році. Під час слідчих дій у фігурантів вилучили велику кількість зброї та боєприпасів. Тоді СБУ повідомила про затримання близько 10 підозрюваних.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі у 2014-2015 роках було скоєно кілька терактів і диверсій, зокрема й на залізниці. Зокрема, в грудні 2015 року в районі станції "Застава-1" підірвали залізничну колію під час проходження поїзда.

Також заклали вибухівку і стався вибух на 1310-му кілометрі перегону станція Одеса-Пересип – станція Одеса - Застава-2.

Крім того, зловмисники привели в дію вибуховий пристрій біля будівлі управління СБУ в Одеській області, що призвело до пошкодження будівлі та розташованих поблизу більш як 20 житлових будинків, а також крамниць, офісів тощо.

Був ще ряд вибухів, які кваліфікували як теракти.

Відповідальність за те, що відбувається, взяло на себе якесь "Одеське підпілля".