Співробітники МВС РФ зупинили мікроавтобус, на якому татари поверталися після участі в судовому процесі як слухачі / УНІАН

Співробітники МВС РФ затримали трьох кримських татар, які поверталися після судового засідання з Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляє у Facebook громадське об'єднання "Кримська солідарність", трьох кримських татар затримали сьогодні після 3.00 на автодорозі в районі Керченського мосту.

Читайте також87 бранців Кремля – 87 капканів: у Києві відбулася акція "В’язні Кремля" (фоторепортаж, відео)

Відео дня

Співробітники МВС РФ зупинили мікроавтобус, на якому татари поверталися після участі в судовому процесі в Південному окружному військовому суді як слухачі.

"Трьох пасажирів мікроавтобуса: Османова Ансара Ісмаїловича 1975 р.н, Керімова Алі Наїмовича 1960 р.н., Сулейманова Амета Рефатовича 1984 р.н. було затримано, і досі вони перебувають у відділі МВС", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що російські правоохоронці звимагали у них заповнити анкети на відпрацювання злочинів, а потім збиралися примусово провести дактилоскопічну експертизу, однак всі троє затриманих відмовилися.

Документи, які засвідчують особу, у всіх кримських татар вилучили і досі не повернули.

З моменту затримання з татарами не проводять жодних дій, їх попросили вийти на вулицю і чекати там, а співробітники МВС закрилися в службовому приміщенні і відмовляють у поверненні документів.