Жовтень приніс у Київ не тільки бабине літо, а й осінній смог. Уже кілька днів у столиці фіксують високий рівень забруднення повітря.

Жителі столиці викладають в соцмережі відео та фото затягнутого імлою міста.

Читайте також"Дихати безпечно": у геофізичній обсерваторії розповіли про стан повітря в Києві

За даними сайту Windy, над Україною зараз найвища концентрація чадного газу (СО) в світі. Основними причинами називають погодні умови та спалення сухої трави й опалого листя.  Погіршує ситуацію і те, що сьогодні над центральною Україною туманна погода, тому опале листя і залишки рослин погано горять і, як наслідок, виділяється багато диму.

У КМДА зазначають - над Києвом не задимленість, а так звана "температурна інверсія". Вдень повітря прогрівається, вночі воно холодне, і за умови 100% вологості маємо туман. Також жителі приватних секторів палять листя і сміття, що теж впливає на стан повітря.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук з посиланням на офіційні дані заявив, що в Києві в повітрі сьогодні, 21 жовтня, не спостерігається нічого аномального.

У випадках задимленості радять не виходити на вулицю та тримати вікна закритими. З першими морозами ситуація має покращиться.

Нагадаємо, найближчими днями в Україні зберігатиметься тепла погода, істотне похолодання очікується з 28 жовтня.